24.09. Teadlaste Öö festival EDASI LÜKATUD

Loomise kuupäev 07.09.2020

Jõhvi Gümnaasiumi 21.septembri juhtkonna otsusega on Jõhvi Gümnaasiumi TÖF 2020 üritus edasi lükatud. Osalevatele koolidele saatsime lisainfo kontaktisiku e-postile.

---

Neljapäeval, 24. septembril 2020. aastal tähistatakse Jõhvi Gümnaasiumis Teadlaste Öö festivali ning sellel aastal on festivali fookuses võluvalt värviline (teadus)maailm. Festivali on kaasatud kuus lähiümbruse kooli, mis on järgnevad: Kohtla-Järve Gümnaasium, Iisaku Gümnaasium, Toila Gümnaasium, Jõhvi Põhikool, Mäetaguse Põhikool ja Illuka Põhikool. Teadlaste Öö festival sai rahastuse Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidult.

 

FOTOKONKURSS „VÕLUVALT VÄRVILINE“

Läheneva festivali ootuses kuulutame välja fotokonkursi „Võluvalt värviline“, kuhu on oodatud kõik looduse ja teadusega seotud fotod, mis on tehtud 2020. aastal. Konkursist võivad osa võtta 1.-12. klassi õpilased. Iga autor võib esitada kuni kolm fotot. Koos fotoga tuleb saata autori nimi, klass, kontaktandmed ja fotot iseloomustav lause. Foto peab olema enda tehtud ning see tuleb saata hiljemalt 21. septembriks 2020. a. e-posti aadressil marianne.kama@johvig.eelink opens on new page

Fotokonkursi kolm parimat saavad autasustatud 24. septembril Jõhvi Gümnaasiumis. Konkursi parimad fotod pannakse üles Jõhvi Gümnaasiumi kodulehele ja sotsiaalmeedia lehekülgedele.

 

Festivali programm Jõhvi Gümnaasiumis

Kellaaeg

Tegevus

Toimumise koht

Osalejad

9.00-10.00

Külaliste saabumine. Teadusteatri etteasteteks valmistumine.

JG aatrium

Partnerkoolide õpilased + JG meeskond

10.00-11.15

Ürituse pidulik avamine. Teadusteatri etendused. Esinejate järjekord loositakse kohapeal.

JG aatrium

Partnerkoolide õpilased + JG meeskond

11.25-12.00

Loodusviktoriin

JG aatrium

Partnerkoolide õpilased + JG meeskond

12.00-12.35

Uurimis- ja praktiliste tööde ettekanded

JG I korruse fuajee

Partnerkoolide õpilased + JG meeskond

12.35-13.30

Lõunapaus

JG söökla

Partnerkoolide õpilased + JG meeskond

13.30-14.30

Praktilised töötoad (juhendajateks oma ala parimad loodusvaldkonna spetsialistid).

Töötubadesse registreerumine toimub kohapeal.

JG II korruse õppeklassid ja laborid

 

Partnerkoolide õpilased + JG meeskond

14.45-15.15

Auhindade üleandmine, festivali lõpetamine

JG aatrium

Partnerkoolide õpilased + JG meeskond.

Lisainfo:

  1. Festivali kaasatud partnerkoolidest ootame külla maksimaalselt 10 õpilast, kelle hulgas on nii teadusteatri tegijad kui ka viktoriinist osavõtjad (soovituslik on osaleda põhikooli vanemaastme õpilastel ning gümnasistidel).
  2. Igal koolil tuleb ette valmistada teadusteatri lühietendus teemal “VÕLUVALT VÄRVILINE” mis kestab maksimaalselt 10 minutit. Etenduses võivad (aga ilmtingimata ei pea) omavahel põimuda keemia, bioloogia ja füüsika katsed. Etenduse käigus tuleb publikule tutvustada kasutatavaid kemikaale, katsevahendeid, selgitada katses esinevat efekti ning võimalusel seost eluga.  
  3. Teadusteatri etenduseks vajalikud kemikaalid ja vahendid võtab iga kool ise kaasa (lauad ja toolid on olemas kohapeal).    
  4. Etenduse ettevalmistamisel ja teostamisel on vajalik järgida ohutusnõudeid nii esinejate, publiku kui esituspaiga osas.
  5. Kõikidele teadusteatrite meeskondadele on ette nähtud auhinnad ning lisaks antakse välja ka eriauhind kõige võluvamalt värvilisele teadusteatri etendusele.
  6. Viktoriinist ootame osa võtma kolmeliikmelist võistkonda. Ühest koolis võib osaleda maksimaalselt kaks kolmeliikmelist võistkonda.
  7. Viktoriini kolmele parimale võistkonnale on auhinnad.

NB! Festivalile ei ole lubatud tulla õpilastel/õpetajatel, kes on haiged, haigustunnustega või kokku puutunud COVID-19 nakatunuga!

 

Lisaküsimuste korral kirjutada kristelle.kaarmaa@johvig.ee või marianne.kama@johvig.ee

Viimati muudetud 21.09.2020.