Jõhvi Gümnaasiumi õpetajad teevad imemaitsvaid hoidiseid

Loomise kuupäev 25.10.2021

Sügisvaheaja esimesel päeval oli õpetajatel võimalus maitsta kodumaisest toorainest tehtud hoidiseid ja toite. Maitsmiseks toodud hõrgutised olid kõik õpetajate poolt valmistatud. Valikusse kuulusid näiteks mitmel erineval moel marineeritud kurgid ja tomatid, salatid, suvikõrvitsast tehtud pannkoogid, hapukas kirsimoos, vürtsikas tomatiketšup ning köögiviljadest tehtud pajaroog.

 

Vaieldamatult tekitas kõige rohkem elevust männikäbidest tehtud moos, mis oli magusalt mõrkja maitsega. Männikäbidest tehtud moos aitab talvel võidelda külmetushaiguste, vitamiinipuuduse ja kroonilise väsimusega. Samuti oli võimalik proovida nii kuusevõrse, nurmenuku, angervaksa kui ka puju siirupit.

 

Julgelt võib tõdeda, et Jõhvi Gümnaasiumi õpetajad oskavad väga heast ja kodumaisest toorainest valmistada imemaitsvaid hoidiseid.

 

Kristelle Kaarmaa

JG õppejuht

Viimati muudetud 25.10.2021.