Magus keemia tund

Loomise kuupäev 18.02.2019

14. veebruari keemia tunni algus oli 11.D klassi õpilaste jaoks ootamatu ning üllatuslik. Enne galvaanielemendi konstrueerimist oli õpilastel võimalus esmakordselt elus valmistada šokolaadi. Baasretsept šokolaadi tegemiseks on lihtne ning täpseid koguseid ette määrata keeruline. Õpilased kasutasid šokolaadi valmistamiseks kakaovõid, toorkakaod ning kuivatatud kirsse, pähkleid ja rosinaid. Magus maitse saadi suhkru lisamisel.

Šokolaadi valmistamiseks tuleb kakaovõi esmalt sulatada vesivannil, seejärel lisada toorkakao, soovi korral magustaja ja muud lisandid. Magus segu tuleb valada vormi ja panna külmkappi jahtuma.

Šokolaadi valmistas viis rühma ning iga rühma lõpptulemus oli erinevate maitseomadustega.

Keemiaõpetaja Kristelle Kaarmaa

Fotod: Janika Kuliber, Kristelle Kaarmaa

 

Viimati muudetud 18.02.2019.